16 липня набуває чинності Закон про державну мову.

Ось текст цього закону, за який українці боролися багато років і який нарешті починає діяти: zakon.rada.gov.ua.Пам’ятаєте незабутній момент його ухвалення в Чистий четвер 25 квітня?
https://www.youtube.com/watch.

Введення закону в дію відбуватиметься поступово. Деякі норми почнуть діяти одразу, деякі – за кілька місяців чи років. Що конкретно передбачає цей історичний документ і коли які норми запрацюють – можна дізнатися тут: http://texty.org.ua/pg/article.

Закон не регулює мову приватного спілкування і не спрямований проти інших мов чи людей будь-якого етнічного походження.

Його завдання – об’єднати Україну, гарантувати кожній людині право на отримання інформації і послуг українською мовою в усіх публічних сферах на всій території нашої держави. Українська мова – один з ключових факторів державної незалежності, національної безпеки та цілісності країни.

Саме тому Москва і промосковські реваншисти в Україні прагнуть скасувати чи знівелювати цей історичний документ. Вони не хочуть бачити країну єдиною й сильною. Але ми не дамо їм цього зробити.

Дані соціологів свідчать, що попри тонни брехні, вилиті на закон про мову, більшість людей його підтримує, і усвідомлює важливість державного захисту української мови.

16 липня – це свято мільйонів людей, об’єднаних українською мовою. І українці планують відзначити його разом, на Сході й на Заході, у Києві і маленьких містечках, в соцмережах і на вулицях.

Приходьте 16 липня на концерти за участі відомих виконавців.

У Києві Мова об’єднує. Київ о 19.00 збір і місце проведення заходу біля т.зв. «арки дружби народів».

Більше інформації: https://www.facebook.com/events/

Від Тетяна Череп-Пероганич

Журналістка, письменниця, громадська діячка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *