23.09 – 13.11 в Будинку Актора (м. Київ) – вистава-музичний монолог за участю Вікторії Васалатій і Юрія Кондратюка “Я-Квітка”.

ЧОМУ ВАРТО ПІТИ?

1. Це реальна історія.
2. Голос що змушує плакати, радіти, жити, кохати.
3. Сучасні відео технології, віртуозна гра на гітарі і вічні цінності Людини.“Я — Квітка» — музичний монолог про життя співачки українського походження, яка народилася у США, Квітки Цісик. Вона відома, як унікальна виконавиця українських народних і популярних пісень.

Поштовхом до створення моновистави стала п’єса-монолог «Квітка Цісик. Туга за Україною» Тетяни Череп-Пероганич, опублікована 2016 року у збірці «Осінь дорослої жінки».

В ній історія тендітної, але сильної жінки змальована через спогади її чоловіка Едді музиканта і батька її сина, що став свідком її перемог і невдач, туги за Україною і трагедії невиліковної хвороби.

Пісні «Я піду в далекі гори», «Верше», «Два кольори»,«Колискова», «Місто спить»,«Журавлі» та інші, які виконує головна героїня Вікторія Васалатій, відкривають всю красу Української землі і душі. Пісні виконуються наживо у супроводі гітариста-віртуоза Юрія Кондратюка, який мовою музики дарує сповідь про Квітку, яка оживає у спогадах.

У виставі також використовуються мультивідео та голограми, що підсилюють сприйняття і розкривають стан і настрій співачки.

Режисер-постановник, сценографія з мультивідео — Валерій Невєдров, народний артист України.
Постановник з фехтування — Володимир Абазопуло, народний артист України.
Сценічна пластика — Дмитро Лук’яненко.
Мультивідео контент — Олена Окрент.
Художник по костюмах— Алла Хасян.

Квитки: https://kiev.karabas.com/ua/ya-kvitka-1

Від Юрій Пероганич

Громадський діяч в ІТ, культурі й освіті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *